Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Arnold

'Dit voelt als thuiskomen'

Een paar maanden geleden ging het roer om bij Arnold. Hij besloot om een carrièreswitch te maken en verruilde zijn baan als ICT-medewerker voor een baan in de zorg. En met succes: Arnold zit helemaal op zijn plek bij De Lichtenvoorde!

‘Dit voelt als thuiskomen’, vertelt Arnold. ‘Het werk dat ik deed vond ik leuk, want ik hielp mensen. Maar ik merkte dat ik niet doorgroeide. En dat is natuurlijk wel de bedoeling.

Persoonlijkheidstest

Daarom besloot Arnold een persoonlijkheidstest te doen. ‘Uit de test kwam naar voren dat ik me het prettigst voel als ik voor mensen kan zorgen. Ik kreeg de ruimte om buiten het bedrijf rond te kijken. En via een outplacementtraject kwam ik met steun van een ZorgSelect adviseur bij De Lichtenvoorde uit. En dat voelde gelijk goed.’

Werken én leren
'Bij De Lichtenvoorde werk ik 24 uur per week. Daarnaast zit ik één dag in de week in de schoolbanken voor de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg 4.  Naar school gaan was in het begin wel wennen, want je moet veel van jezelf laten zien.’

Veel relaxter
‘Ik zit hier helemaal op mijn plek. Dat merken ze thuis ook: ik ben veel relaxter. Ik geniet van de cliënten. Wanneer ze naar mij vragen, mij iets toevertrouwen of gewoon met een grote glimlach laten zien dat ze een fijne dag hebben, dat vind ik heerlijk. Ik ben blij dat ik na jaren twijfelen eindelijk de overstap heb gewaagd. Ik kan het iedereen aanbevelen. Gewoon doen!’Wil jij ook werken én leren bij De Lichtenvoorde? Klik dan hier!