Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Elske

'De Lichtenvoorde denkt mee in mijn ambities en interesses'

Elske Klein Gunnewiek groeide van stagiaire naar zorgcoördinator. Ze heeft veel ervaring opgedaan op verschillende werkplekken en kreeg hierdoor de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Ze is trots op het feit dat De Lichtenvoorde meedenkt in mogelijkheden voor cliënten en medewerkers.

Binnengekomen als stagiaire

“In 2006 liep ik stage op een toen vrij nieuwe kindergroep in Borculo. Na mijn tweede stage mocht ik blijven als inval- en vakantiekracht (assistent begeleider).” Ook ging ze aan de slag als invalkracht bij het logeerhuis in Varsseveld en als ambulant jeugdhulpverlener. Elske heeft op meerdere locaties in verschillende functies gewerkt. Hierdoor heeft ze veel ervaring in de zorg opgedaan!

Doorstroom naar zorgcoördinator

Toen kwam er een vacature zorgcoördinator vrij in 2017. Omdat Elske 32-36 uur werkte bij ambulant jeugdhulpverlening en de vacature een parttime baan was, twijfelde ze of ze zou solliciteren. Maar ze besloot toch te reageren. Twee weken later werkte ze deels als zorgcoördinator en deels als ambulant medewerker om casussen af te sluiten. Toen een collega minder ging werken, kreeg ze meer vaste uren. “Inmiddels werk ik 32 uur als zorgcoördinator. Ik houd mij onder andere bezig met de in-, uit- en doorstroom van cliënten. We leggen contacten met de gemeentes voor beschikkingen, vragen indicaties aan bij het CIZ en zitten bij de eerste (screenings)gesprekken. Het is van belang dat als een cliënt zich aanmeldt of wordt aangemeld, wij de cliënt goed leren kennen om te kijken naar een passende woonplek binnen De Lichtenvoorde. De eerste stap is dossieronderzoek. Vervolgens gaan we met de cliënt, verwant en/of aanmelder in gesprek om de vraag te verduidelijken en de wensen van de cliënt te horen. Samen met collega’s kijk ik dan of er een passende woonplek is. Naast het wonen op de locaties houden wij ons ook bezig met ambulante ondersteuning zoals logeren, naschoolse opvang en dagbesteding.”

Ruimte voor ontwikkeling

Elske is blij met de kansen die ze kreeg. Ze is trots op het feit dat De Lichtenvoorde meedenkt in mogelijkheden voor cliënten en medewerkers. “Ik deed veel ervaring op door de verschillende werkplekken en het werken met de diverse doelgroepen. De Lichtenvoorde dacht mee in mijn ambities en interesses. Zo boden ze mij opleidingsmogelijkheden zoals Houvast, een oplossingsgerichte interventie bedoeld voor thuiswonende kinderen waarbij (een van) de ouders een licht verstandelijke beperking hebben. En ze gaven me zelfs de mogelijkheid om vijf maanden op verlof te gaan om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Ze durven veranderingen aan te gaan en laten de medewerker graag meedenken om het voor zowel cliënten als medewerkers beter en aangenamer te maken. Medewerkers en teams krijgen verantwoordelijkheden, maar ook de ruimte om zich te ontwikkelen. Ik vind dat iedereen deze kans moet grijpen, waarbij we de cliënt (en de gewenste kwaliteit van leven) centraal blijven stellen.”

Lees ook de ervaringen van: