Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Lotte

‘Werken met mensen die autisme hebben, betekent maatwerk’

Levensloopbegeleiding in de thuissituatie en op woonlocaties

Lotte Schreur werkt al geruime tijd bij De Lichtenvoorde en is gespecialiseerd in autisme. Zij heeft een opleiding gedaan tot expert in autistisch denken en de AutismeCentraalMethodiek. Hierbij ga je niet uit van één bepaalde methodiek, maar kijk je naar de persoon en de oorzaak van het gedrag.

Zorgen voor maatwerk
De Lichtenvoorde biedt levensloopbegeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Dit kan zowel in de thuissituatie als op één van de woonlocaties van De Lichtenvoorde. ‘Ik kijk echt naar de cliënt. Wie is die persoon? Waar ligt de behoefte? Wat werkt wel en wat niet? Werken met mensen die autisme hebben, betekent maatwerk’ zegt Lotte.

Wonen bij De Lichtenvoorde
Als mensen met autisme meer zorg nodig hebben dan de begeleiding aan huis, kunnen ze wonen op één van de locaties. ‘We hebben ook woonlocaties waarbij we specifieke hulp bieden aan mensen met autisme met een normale tot hoge intelligentie’, vertelt Lotte. ‘Je kunt beschermd wonen in een appartement van De Lichtenvoorde waar je 24 uur per dag ondersteuning hebt. Wil je meer zelfstandigheid? Dan kun je beschut wonen. Je huurt dan de woning van de woningcorporatie, maar krijgt vanuit De Lichtenvoorde wel ondersteuning.’

Voldoening
'Mijn passie is om mensen met autisme te begeleiden. Ik vind het ontzettend leuk om te analyseren, te puzzelen en het ontbrekende puzzelstukje te vinden. Het zorgt voor voldoening als iemand weer een stapje verder komt, vertelt Lotte vol enthousiasme. ‘Daarnaast werk ik met collega’s die, net als ik, bevlogen zijn. We denken echt in mogelijkheden.’

Contact

Wil je meer informatie? Ga dan naar www.delichtenvoorde.nl. Je kunt ook contact opnemen met het zorgloketvia (0544) 37 11 30 of zorgloket@delichtenvoorde.nl.

Lees ook de ervaringen van: