Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen bij De Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde en Neede heeft De Lichtenvoorde kleinschalige woningen voor kinderen en jongeren. De woningen zijn huiselijk en kindvriendelijk ingericht. Elk kind heeft een eigen kamer en deelt meestal een gemeenschappelijke woonkamer en keuken met een paar anderen. De woningen staan midden in de wijk. Daardoor kunnen kinderen gewoon deelnemen aan de samenleving. Er is een duidelijk dagritme met school of dagbesteding. 

In de woningen is dag en nacht begeleiding aanwezig. Onze begeleiders zijn speciaal getraind in het werken met kinderen. Ze overleggen regelmatig met het kind en de ouders. Daarbij gaat het over de wensen, mogelijkheden en moeilijkheden van het kind. Bij de begeleiding ligt de nadruk op zelfstandigheid en ontwikkeling. Begeleiders denken mee over een woonplek voor de toekomst en ondersteunen kinderen en jongeren om zo veel mogelijk zelf te doen.

Begeleiders hebben veel contact met andere zorgverleners. Ook kunnen ze altijd de specialisten van team Zorgadvies en behandeling inschakelen, zoals een GZ-psycholoog of een orthopedagoog.

Voor wie is wonen bij De Lichtenvoorde?

  • Kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen

Locaties

Meer weten?
Wil je meer weten over wonen bij De Lichtenvoorde? Neem dan contact op met het zorgloket.