Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Spoedzorg

Spoedzorg is bedoeld voor kinderen die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld als er veel ruzies zijn, of als het door gedragsproblemen, hechtingsproblemen of een trauma niet meer gaat. Als er plek is, kan je kind direct terecht, ook ’s avonds of ’s nachts. 

Bij spoedzorg gaat het erom dat de situatie weer stabiel wordt. De Lichtenvoorde biedt kinderen een huiselijke omgeving met deskundige begeleiders. Zij besteden veel aandacht aan rust, de dagstructuur en veiligheid. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. De begeleiders werken nauw samen met andere organisaties, zoals de school of een dagbesteding. Op die manier zorgen we dat het dagelijks leven zo veel mogelijk doorgaat. Ook blijven ouders en andere verwanten zo veel mogelijk betrokken. 

Spoedzorg is altijd tijdelijk. De begeleiders kijken samen met het kind en de ouders naar een geschikte oplossing voor de toekomst. Soms kan een kind na een korte periode weer terug naar zijn eigen omgeving, soms is een nieuwe woonplek nodig.

Voor wie is spoedzorg?
Kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking voor wie thuis wonen tijdelijk niet meer mogelijk is.

Locaties 

Meer weten?
Wil je meer weten over spoedzorg? Neem dan contact op met het zorgloket.