Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Logeren

De Lichtenvoorde heeft een logeerhuis voor kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking en een logeerhuis voor kinderen met autisme. Logeren geeft een gezin de kans om even op adem te komen. Ouders hebben zo bijvoorbeeld tijd om iets leuks te doen met een ander kind. De meeste kinderen vinden logeren bij De Lichtenvoorde heel leuk. En ze leren er ook wat van, zoals omgaan met andere kinderen en andere regels volgen. 

De sfeer op beide locaties is huiselijk en kindvriendelijk. We stemmen de samenstelling van de groep goed af, zodat kinderen zo veel mogelijk samen kunnen spelen. Er is een duidelijk dagprogramma en er zijn zowel binnen als buiten spel- en speelmogelijkheden. Wat we doen overleggen we met de kinderen zelf. Ze kunnen aan allerlei activiteiten meedoen, bijvoorbeeld koken of sporten. Je kind wordt begeleid door een enthousiast team van ervaren medewerkers en vrijwilligers. Ook ’s nachts is er altijd begeleiding aanwezig.

Als gezin heb je één vast aanspreekpunt bij wie je met vragen terechtkunt. We overleggen met jou en je kind over jullie wensen en mogelijkheden en communiceren duidelijk over de afspraken. Natuurlijk doen we er alles aan om te zorgen dat je kind zich snel veilig en vertrouwd voelt. Alle kinderen krijgen hun eigen, vaste slaapkamer. 

Voor wie is logeren?

  • Kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking
  • Kinderen met een normale begaafdheid en autisme en/of ADHD

Belangrijk is dat je kind aan groepsactiviteiten kan meedoen.

Locaties

Meer weten?
Wil je meer weten over logeren? Neem dan contact op met het zorgloket.