Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Art Brut, Brut(ale) Kunst op 14 en 15 september

Kunstkring B Art uit gemeente Berkelland speelt in op het thema van de Monumentenzorg: Plekken van Plezier met een expositie met de titel ‘Art Brut, Brut(ale) Kunst’. Deze expositie is een initiatief van B Art en bevat naast eigen werk vanuit van de kunstkring óók werk van de verschillende Werk & Activiteitenlocaties van Estinea in Eibergen en Borculo, van Top Art Winterswijk en van KaDoosje van De Lichtenvoorde Winterswijk.

Plezier in creatieve uitingen

Alle vormen van kunst zijn gelijkwaardig. In de kunstwereld krijgt iedereen een kans zich ‘te laten zien’. De mensen die ondersteuning krijgen van zowel De Lichtenvoorde als ook Estinea werken daarom met veel plezier aan hun creatieve uitingen. Dit doen ze vanuit hun ateliers en Werk en Activiteitenlocaties. Het werk dat zij maken heet tegenwoordig ook wel Art Brut of Outsider Kunst.

Een uiting van belevenis

Art Brut kenmerkt zich juist door het hebben van géén beperking! Er is geen regel voor perspectief, compositie, kleurgebruik, vlakverdeling en een bepaalde regelopvatting vanuit de kunstwereld. Ze werken vanuit hun gevoel. Dat wat ze bezig houdt, dat brengen ze naar buiten op doek, in keramiek of andere materialen. Zij zijn “brutaal” in kleurgebruik. Durven een kat blauw of geel te schilderen, bomen paars en mensen met een groen gezicht. Sommige werken hebben een ingetogen karakter, andere zijn uitbundig, grof of juist heel gedetailleerd. Maar alles is een uiting van hun belevenis uit hun dagelijks bestaan. Onder begeleiding komen zij tot een kunstzinnige uiting. Dat maakt het zo mooi en bijzonder!

Trots

De Lichtenvoorde en Estinea zijn trots op de kunstwerken! Kom jij deze prachtige creaties ook bekijken? De gezamenlijke expositie is te bewonderen op 14 en 15 september in Haarlo. De expositie is verdeeld over twee locaties: Kulturhus ‘t Stieltjen en de kerk De Kluntjespot.