Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

De fotoclub in Winterswijk!

Voor wie graag fotografeert is er de Fotoclub van De Lichtenvoorde! Onder andere Felix gaat er iedere week naartoe met veel plezier.

Elke week leuke opdrachten

De fotoclub in Winterswijk biedt een wekelijkse activiteit voor mensen die ondersteuning krijgen. Elke woensdag van ongeveer 09:00 tot 16:00 uur verzamelt zich een vast groepje. Vrijwilliger Johan Eppink staat elke week klaar voor deze groep. Hij komt telkens met leuke opdrachten en nieuwe tips. Johan geeft een voorzetje, legt uit hoe je de foto’s het beste kunt maken en zo gaat de groep ’s ochtends op pad. ’s Middags bewerken ze de foto’s met een professioneel bewerkingsprogramma. Onder andere Felix doet dit graag. “Als je mooie foto’s maakt, krijg je er veel schik in.”

Zelf bedenken wat je doet

Je mag zelf aangeven wat je wilt doen en dat vindt Felix fijn. Zo bedacht hij om foto’s te maken met bellenblaas. Maar Martijn legt het liefst insecten vast. Deze wil hij zo scherp mogelijk krijgen op beeld. Begeleidster Claudia Kasteel vindt het mooi om te zien hoe iedereen bezig is. “Ze kijken zelf filmpjes op YouTube om te leren hoe je het mooist kunt bewerken”.

Van alles gedaan

Zo heeft de groep onder andere al foto’s gemaakt bij de schapenboerderij hier in de omgeving. Ze gaan ook graag de natuur in zoals het bos en zijn zelfs al naar de dierentuin geweest. Maar ook de marktkramen in Winterwijk waren een onderdeel van een opdracht en ze leggen de mooiste bloemen en insecten vast. Een leuke verrassing was de allereerste opdracht. De fotoclub mocht de foto’s maken voor de advertentie van de maatschappelijke kerstmarkt in Winterswijk.

Nieuwe opdrachten/ideeën

De fotoclub staat open voor leuke opdrachten of ideeën. Dus wil jij ergens mooie foto’s van? Je kunt contact opnemen met Claudia Kasteel: claudiakasteel@delichtenvoorde.nl of bel naar 06 – 82 40 08 61.