Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

De Lichtenvoorde en de Rabobank volgend jaar samen onder één dak in Groenlo

De Lichtenvoorde en de Rabobank in Groenlo trekken volgend jaar na de zomer bij elkaar in. De Lichtenvoorde koopt het pand van de Rabobank in Groenlo en de bank huurt een deel van de begane grond terug. “Een bijzondere transactie met een mooie maatschappelijke impact”, aldus Hans van de Guchte, directievoorzitter van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Hans Poortier, bestuurder van De Lichtenvoorde. “Dankzij onze samenwerking kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier straks participeren.”

De Lichtenvoorde was al een tijd op zoek naar een nieuwe locatie om de medewerkers van de twee huidige kantoren in Lichtenvoorde samen te brengen. Poortier: “Onze medewerkers zitten nu niet bij elkaar en dat werkt niet optimaal. Bovendien vinden wij dat onze cliënten veilig bij ons moeten kunnen komen. Op onze huidige locaties in Lichtenvoorde laat dat te wensen over.“

Een nieuwe dynamiek

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek zag door een verdere digitalisering en professionalisering de afgelopen jaren veel medewerkers vertrekken en zal volgens Van de Guchte ook de komende jaren verder krimpen. “De klantbediening blijft daarbij ongewijzigd. Het betekent wel dat we onze back office aan het afbouwen zijn en er dus minder ruimte nodig is. Tegelijkertijd willen we duurzaam blijven werken en de levendigheid op de werkvloer bewaken. De eenvoudige optie was om de overtollige kantoren te verhuren. Maar met de komst van De Lichtenvoorde als pandeigenaar ontstaat er een hele nieuwe dynamiek. We gaan samenwonen én samenwerken.”

Kansen voor iedereen

De meerwaarde van die samenwerking zit onder andere in de mogelijkheid om cliënten van
De Lichtenvoorde mee te laten doen op de werkvloer. Ook bij de Rabobank. “In het nieuwe pand zullen er volgend jaar cliënten van ons rondlopen die helpen met koffie rondbrengen, papier ophalen of misschien wel achter de receptie mensen ontvangen. Taken die onze cliënten vanuit hun hart en betrokkenheid fantastisch goed doen. Op een hele unieke, eigen wijze”, aldus Poortier.

Meedoen is het credo

Van de Guchte is er trots op dat de Rabobank  op deze manier zijn maatschappelijke rol in de regio nog breder kan invullen. “Een van onze doelen is om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten en inzicht te geven in hun financiële wereld. Dat sluit uitstekend aan bij de visie van De Lichtenvoorde. Meedoen is het credo. We geven mensen de ruimte en accepteren de risico’s. Als wij een glimlach cadeau krijgen van medewerkers van De Lichtenvoorde dan is dat onbetaalbaar.“

Tweede helft van 2020

De komende maanden verhuist de Rabobank alle activiteiten en medewerkers naar de benedenverdieping. Als dat klaar is kan worden gestart met de aanpassing van de bovenverdiepingen. Naar verwachting trekt De Lichtenvoorde na de zomer van 2020 in het nieuwe pand in Groenlo.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/OOj_JZMatU4