Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

De winnaar van de Homo Sapiens Award 2019 is...

Perron 8, onderdeel van De Lichtenvoorde, organiseerde van 4 tot en met 10 november de Week van de Homo Sapiens. Een week om te laten zien dat alle mensen ongeacht geslacht, huidskleur, beperkingen en geaardheid ertoe doen. Perron 8 riep mensen en bedrijven op om op eigen ludieke wijze mee te doen. Barbara Pavinati las de oproep in de krant en besloot om een extra artikel voor haar rubriek ‘(te) Gek’ te schrijven. Hiermee won ze de Homo Sapiens Award 2019. Margriet van der Veer, coordinator Perron 8, overhandigde haar de award.

award-homo-sapiens.jpg


Interview

Barbara schrijft al drie jaar de rubriek ‘(te) Gek’. Hierin komen mensen aan het woord over alle vormen van ‘(te) gek’ zijn. Nadat Barbara de oproep las om mee te doen aan de Week van de Homo Sapiens, nam ze contact op met Perron 8. Ze vroeg of ze een idee hadden wie ze zou kunnen interviewen. Het werd Gerrton Nijman.

In het zonnetje zetten

Met Anja Onstenk van Krang Creaties ging Barbara op pad om Gerrton in het zonnetje te zetten. Anja maakte mooie foto’s van hem en zijn vrouw en deed die hen cadeau. Barbara scheef een blog waarin ze Gerrton goed wist neer te zetten. ‘Ik vond het fijn dat Gerrton mee wilde doen en zo open was tijdens het gesprek. Het is erg leuk om mensen met een bijzonder verhaal te interviewen, vertelt Barbara. ‘Als je de rubriek leest, weet je hoe Gerrton echt is’, zegt Margriet. ‘We vonden dat Barbara echt een ludieke actie had bedacht, waardoor we haar als winnaar van de award hebben uitgeroepen. Het is mooi dat zij nu in het zonnetje gezet wordt.’

Ben je ook benieuwd naar het verhaal van Gerrton? Lees het hier.