Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Een wens die uitkomt

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. Hierbij staat de kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, centraal. ''Deze missie heb ik gister heel letterlijk mogen nemen.'', vertelt Ralph Pierik, innovatie medewerker bij De Lichtenvoorde.

𝐃𝐞𝐧𝐤𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐦𝐨𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧
Vanuit één van onze medewerkers kwam de vraag of Ralph een cliënt kon helpen met een wens. Deze cliënt had de wens om weer te kunnen reizen.

Verre reizen maken is iets wat deze cliënt in het verleden veel heeft gedaan en ook veel plezier aan beleefde. Door de ziekte MS in combinatie met ASS is dit niet meer mogelijk.

Na een gesprek met de cliënt en persoonlijk begeleider kwam Ralph al snel met een mogelijkheid om de cliënt te laten reizen aan de hand van een VR-bril.

𝐊𝐰𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧
De wens was om de verboden stad, de grote muur en Japan te willen zien. Na enige voorbereiding is Ralph gisteren, in het bijzijn van de ouders en persoonlijk begeleider, met de cliënt op reis geweest. ''Naast China en Japan zijn we ook nog naar Brazilië en New York geweest.'', zegt Ralph enthousiast.

''Wat is het mooi om iemand zo te zien genieten! En wat mooi om zo de kwaliteit van leven van onze cliënten te kunnen verbeteren.'', sluit Ralph trots af.