Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Het Blok is genomineerd!

Het Blok leidt mensen op in de horeca en detailhandel die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het doel is de uitstroom naar betaald of onbetaald werk. Nu is Het Blok genomineerd voor de IGNITE Award, en kan hiermee €5000,- winnen. Jouw stem is hiervoor nodig!

Marloes van den Berg, Luuk Peters (Workmate Company) en Cindy klein Ikink liepen al een aantal jaren met het idee rond om een horecagelegenheid te starten in combinatie met een winkel. Op deze manier kunnen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek bieden en ze mee laten doen in de samenleving. Door deze mooie samenwerking is uiteindelijk het idee ontstaan van Het Blok. Een wens van ons drie was het oude Blokkerpand (Het Blok) na tien jaar eindelijk nieuw leven in te blazen. De oprichters streven naar een samenleving waarin niemand elkaar uitsluit. Een samenleving waarin mensen kunnen groeien en ontwikkelen passend binnen hun eigen interesses en mogelijkheden.

Duurzame en sociale producten

Het Blok is een mooie, gezellige conceptstore en horecagelegenheid met duurzame en sociale producten. Je kunt hier onder andere terecht voor een lekker kopje koffie, een broodje, mooie cadeaus, flexwerkplekken en een workshopruimte. Volgens Marloes van den Berg, oprichtster Het Blok, is het doel de sociale onderneming laten groeien. “Hierdoor kunnen we meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden en meer sociale producten verkopen.”

Hulp voor de sociale ondernemer

IGNITE daagt ieder jaar startende sociaal ondernemers uit de volgende stap te zetten naar verdere professionalisering. De IGNITE Award biedt een intensief trainingstraject, business workshops en een geldprijs. In 2019 staat Oost-Nederland in de spotlight.

Jouw stem telt!

Het Blok in Lichtenvoorde is één van de acht genomineerden! Wil jij Het Blok helpen? Breng je stem uit en beslis mee wie er op 7 november naar huis gaat met de publieksprijs van €5000,-.

Stemmen kan via onderstaande link tot 4 november 12:00 uur:
https://www.igniteaward.nl/finalist/hetblok/

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/wsS_vXm8ONM