Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Het Grand Café van Mariënhof nodigt je uit

Gezellig samen een kopje koffie drinken of even bijkletsen met bekenden… Het kan allemaal in het Grand Café van de Mariënhof in Lichtenvoorde. Sinds september helpen de cliënten van De Lichtenvoorde de bewoners. Maar naast de bewoners is iedereen die wil elke donderdag welkom voor een met aandacht gemaakt kopje koffie.

In de Mariënhof, locatie van Marga Klompé in Lichtenvoorde, wonen mensen met dementie in een huiselijke sfeer. Zij beschikken over een Grand Café, maar wilden hier meer leven in brengen. Zo begonnen zij vanaf september 2019 met een uniek concept. Cliënten van De Lichtenvoorde die helpen en bedienen in het Grand Café. Met succes! Elke donderdag staan zij klaar voor de bewoners en binnenlopende gasten.

Een binnenshuis uitje

In de ochtend brengen de cliënten als eerst de post rond en de bewoners worden gelijk uitgenodigd voor een kopje koffie. Om die huiselijke sfeer te creëren bakken ze ’s ochtends al koekjes, waardoor een heerlijke geur de ruimtes vult. Renske en Heidi, medewerkers binnen Marga Klompé, zijn vanaf het begin ingezet om het Grand Café neer te zetten en weer te laten bloeien. Zij regelen het menu en ondersteunen met het maken van de zelfgemaakte lunch. Iedere donderdag mag een andere woongroep aanschuiven voor de lunch. Volgens begeleider Marjon Lurvink kunnen de cliënten en bewoners echt iets voor elkaar betekenen. “De cliënten voelen zich welkom en de mensen die er komen maken met elkaar een praatje, prachtig om te zien. Het is voor de bewoners een binnenshuis uitje.” Ieder heeft zijn eigen taak. Tim doet graag de afwas en Pien brengt de koffie rond. Nathalie kan heel goed de was vouwen en één keer per week maken ze een rolstoel van een bewoner schoon.

Toekomst

Marjon zoekt graag naar mogelijkheden. Ze heeft regelmatig overleg met Marga Klompé om te sparren over nieuwe ideeën. Wat kunnen ze nog meer doen, waar lopen ze tegenaan en hoe gaan we verder? “Het enthousiasme is in ieder geval groot van beide partijen. Je ziet de bewoners genieten. Het is ook echt een mooie locatie om een kopje koffie te drinken.” Onder andere Marjon en de cliënten hopen nog meer te groeien. Ze willen graag eenvoudige lunches aanbieden met verse producten. En misschien kunnen ze zelfs op meer dagen helpen in het Grand Café. Tim hoopt in ieder geval op meer afwas en Pien hoopt op meer koffie te kunnen inschenken.

Elke donderdag welkom

Ben je nou op donderdag in de buurt van het Mariënhof in Lichtenvoorde? Onder andere Tim, Pien en Nathalie kijken er naar uit als je langskomt. Ze zijn er iedere donderdag, dus kom gerust binnenlopen. De koffie en thee staan klaar!