Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Fons Reinders

Onze vrijwilliger Fons Reinders uit Groenlo heeft zaterdag 18 mei een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Annette Bronsvoort. Fons is al 25 jaar vrijwilliger op Schans/Jaartsveld in Groenlo en inmiddels bijna zeven dagen per week! De uitreiking gebeurde tijdens de receptie van Leo Penterman, die al 50 jaar begeleiding krijgt van De Lichtenvoorde. Fons wist niet anders dan dat hij met zijn familie een dagje uit zou gaan. Hij was gelukkig via een omweg aanwezig.

Van alle markten thuis

25 jaar geleden is Fons begonnen met het verzorgen van de schapen. Deze liepen achter de Schans in de wei. Hij kwam deze dagelijks verzorgen. Langzaam werd het takenpakket van Fons uitgebreid. Hij doet het dagelijkse onderhoud rondom het huis. Hij is aanwezig om alle tuinklusjes te doen, helpt met uitstapjes, verzorging van de huisdieren, maakt alle asbakken leeg, veegt buiten de bladeren weg, ruimt het oud papier op en maakt een praatje met iedere cliënt. Hij wordt aangesproken als 'Fons' maar ook als 'tuinman'. De begeleiders zagen op de Schans/Jaartsveld een muis in de schuur lopen. Fons zorgde voor het vergif en dacht er ook aan de cliënten te waarschuwen. Ze moeten namelijk niet stiekem van het vergif snoepen... Ook de begeleiding is heel blij met hem. Is er bijvoorbeeld een kast stuk, dan geeft Fons goed advies of helpt met repareren. Wat ons betreft kan Fons niet stoppen met zijn werkzaamheden.

Onderscheiding

Nadat begeleider Rianne Nijrolder en zorgteammanager Emma Rens namens De Lichtenvoorde een woordje hadden gedaan, kwam als verrassing burgemeester Annette Bronsvoort. "Veel mensen hebben al eens tegen Fons gezegd: jij verdient een lintje voor alles wat je voor anderen doet. Nu is het zover. Ik mag je onderscheiden." Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Namens De Lichtenvoorde feliciteren wij hem van harte! Wij zijn ontzettend blij met zo'n geweldige vrijwilliger als Fons! Hij heeft de koninklijke onderscheiding meer dan verdiend.