Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Officiële opening door bewoners De Gieterij

De Gieterijstraat 5-7-9 in Gaanderen is verbouwd tot nieuwe woningen voor jongvolwassenen met autisme. Het is een tussenstap tussen beschermd wonen en zelfstandig wonen. Op vrijdag 28 juni openden bewoners Maarten van Haren en Daniëlle Vleeming trots de nieuwe woonlocatie.

De officiële opening is gevierd samen met de bewoners, medewerkers van De Lichtenvoorde, wethouder Ingrid Lambregts, de bouwende partijen en opdrachtgever Sité Woondiensten. De bewoners ontvingen van Sité een prachtige picknickbank. Hier kunnen zij allemaal gebruik van maken op hun zelfstandige woonplek.

Zelfstandig wonen met begeleiding
Gaanderen is met de Gieterijstraat een woonlocatie rijker. De bewoners huren hun eigen appartement van Sité. Ze krijgen de ruimte om te groeien naar zelfstandig wonen.
Het zijn prettige en ruime appartementen. De appartementen zijn zo geluidsarm mogelijk ingericht en er is geen felle verlichting. Er staat bijvoorbeeld in bijna elke woning een speciale kast voor de wasmachine. De Lichtenvoorde keek samen met Sité en de partners naar de mogelijkheden. Het doel van de woonlocatie is zoveel mogelijk maatschappelijk zelfstandig zijn. De pas geopende woonlocatie van De Lichtenvoorde is hier een mooi voorbeeld van.