Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Succesvolle bijeenkomst nieuwe leerlingen (BBL’ers)

Vijftien enthousiaste nieuwe medewerkers liepen vrijdag 5 juli ons sectorbureau binnen.
Allemaal zetten ze in september een gedurfde stap; omscholing tot (persoonlijk) begeleider of verpleegkundige bij De Lichtenvoorde.
Enkele cliënten ontvingen de nieuwe medewerkers bij de deur. Ze kregen allemaal een presentje en een warm welkom. Patrick verzorgde tijdens de bijeenkomst de koffie en wat lekkers. Stralende gezichten kwamen er binnen. Allemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk!

Brede groep

De leeftijd van de groep leerlingen varieert van 20 tot 57 jaar. Tijdens het voorstelrondje werd het duidelijk: iedereen deed hiervoor iets anders. Administratief werk, horeca en zelfs mannen uit de bouw en van defensie. Bij ieder speelde de gedachte om de gehandicaptenzorg in te gaan. En voor sommigen al heel lang. Zo ook voor de stralende Irene Wesselink: "Dit had ik véél eerder moeten doen!”. Jolanda Haverland bevestigde dit: “Ik heb gewoon dertig jaar geleden de verkeerde keuze gemaakt."

150 brieven

Simone Hartjes, Jacqueline Abbink en Cindy Slutter hielden namens De Lichtenvoorde een introductie. Yvonne Weening gaf namens het Graafschap College uitleg over de opleiding. Er kwamen maar liefst 150 reacties binnen op deze vacature, vertelde Cindy Slutter van P&O. “Het was een moeilijke selectie. We hebben álle brieven gelezen. Hierbij was de werkervaring en het CV minder belangrijk. Vooral de motivatie en persoonlijkheid van de sollicitanten gaven de doorslag!”.

Wij wensen de nieuwe medewerkers veel succes en vooral plezier bij De Lichtenvoorde!

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/gNVoKtAonZM