Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wmo

Wij bieden de volgende ondersteuning gekoppeld aan Wmo-indicaties:

Ambulante ondersteuning
Voor volwassenen bieden we begeleiding en behandeling in de thuissituatie. Team Ambulant krijgt daarbij waar nodig ondersteuning van het team Zorgadvies en behandeling. Zij bieden (psychologisch) onderzoek en advies. Het team bestaat onder meer uit GZ-psychologen en orthopedagogen. Zij verzorgen zelf ook cognitieve gedragstherapie, EMDR en psychomotorische therapie.

Dagbesteding/werk
In diverse activiteitencentra werken mensen met een indicatie voor dagbesteding (begeleiding in groepsverband). Ook begeleiden we mensen met deze indicatie ook zelfstandig bij een andere organisatie te werken.

Ondersteuning voor mensen met autisme
De Lichtenvoorde biedt diverse soorten ondersteuning om te zorgen dat mensen met autisme zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. We verzorgen levensloopbegeleiding voor mensen met autisme. Dat betekent dat we ondersteuning en begeleiding bieden in de thuissituatie. Daarnaast bieden we ook beschermd en beschut wonen.

Logeren
De Lichtenvoorde heeft een logeerhuis voor kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek in Ruurlo. Ook is er een logeerhuis voor kinderen en jongeren met autisme of ADHD in Varsseveld. In enkele gevallen komt het voor dat er ook volwassenen van het logeerhuis gebruik maken.