Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Aaltenseweg

In het kort

  • Jeugdgroep
  • Jongeren
  • Gedrags- en of psychiatrische problematiek. 
  • Al dan niet met een (licht) verstandelijke beperking

Beschrijving
De locatie Aaltenseweg ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum van Lichtenvoorde. De locatie is een groot vrijstaand huis. Iedere jongere heeft een eigen slaapkamer. De woonkamer, keuken en de twee badkamers deel je met de andere bewoners. Ook is er een grote tuin met een tuinhuisje. Er kunnen maximaal 6 jongeren tegelijk wonen. Sommige jongeren komen vanuit een thuissituatie naar de Aaltenseweg. Anderen stromen door vanuit woongroepen. Alle bewoners gaan naar school, werk of dagbesteding.

De Aaltenseweg is gericht op de begeleiding en het verblijf van jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en tekorten op het gebied van het sociaal aanpassingsvermogen en de (sociale) redzaamheid. Het betreft kinderen en jongeren met bijkomende problematiek, zoals leerproblemen, een psychiatrische stoornis en/of problemen in het gezin en sociale context.

Er is niet 24 uur per dag begeleiding aanwezig; Tijdens school-, werk- en dagbestedingsuren is er geen begeleiding op de groep aanwezig. Ook komt het buiten deze momenten voor dat er geen begeleiding op de groep aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat als je op de Aaltenseweg wil wonen je in staat bent om alleen op de groep te zijn. ‘s Nachts is er begeleiding aanwezig in de vorm van een slaapdienst.

Indicatie

Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Aaltenseweg? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie Aaltenseweg
Aaltenseweg 85a
7131 NC Lichtenvoorde
(0544) 37 11 30