Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Aaltenseweg

In het kort

  • jongeren (vanaf ongeveer 15 jaar)
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • zo zelfstandig mogelijk
  • kleinschalig (maximaal 6 bewoners)
  • vrijstaande woning met tuin

Beschrijving
De Aaltenseweg in Lichtenvoorde is een woning voor jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. Er wonen zes jongeren van ongeveer 15 tot 21 jaar. Sommige jongeren woonden eerder op een groep met behandeling, andere woonden thuis. Alle bewoners gaan naar school of werken.

Het is een prettig ruim en vrijstaand huis. Je hebt een eigen slaapkamer. De woonkamer en keuken deel je met de andere bewoners, en er zijn twee badkamers. Ook is er een grote tuin met een tuinhuisje. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Lichtenvoorde. 

Als je hier woont, ben je al redelijk zelfstandig en leer je om nog meer zelfstandig te doen. Nu, maar ook in de toekomst. Je leert dus ook dingen die voor jou misschien moeilijk zijn. Bijvoorbeeld goed voor jezelf zorgen, koken, contact maken met mensen en klusjes in huis doen. Natuurlijk houdt de begeleiding daarbij rekening met wie je bent en wat je kunt. Als je ouder wordt, helpen de begeleiders je om een nieuwe woonplek te vinden die goed bij je past. 

Indicatie
Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Aaltenseweg? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Aaltenseweg
Aaltenseweg 85a
7131 NC Lichtenvoorde
(0544) 37 11 30