Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

AC Het Centrum

In het kort

  • activiteitencentrum
  • activiteiten binnen
  • verstandelijke beperking, licht psychiatrische problematiek en niet aangeboren hersenletsel
  • 10 – 15 cliënten

Beschrijving
Het Centrum is een plek van ontmoetingen, kunst en cultuur. Hier kunnen mensen met een beperking en zonder een beperking elkaar ontmoeten. In overleg met een begeleider kijk je per dag wat je wil doen. 

In het atelier van Het Centrum kun je creatief bezig zijn. Je kunt schilderen, maar bijvoorbeeld ook mozaïeken, boetseren en tekenen. Er is een naaimachine, een bakoven, een tekentafel en een schildersezel. We exposeren regelmatig in de regio. De kunst is ook te koop.  Ook zijn er ’s avonds en in het weekend allerlei workshops. Je kunt dan bijvoorbeeld komen knutselen, koken, bakken of zingen.

Een deel van Het Centrum is speciaal voor senioren met een beperking. Hier werken we in verschillende groepen, met op elke groep een vaste begeleider. Soms zijn er ook vrijwilligers die een handje meehelpen. Je kunt hier veel verschillende activiteiten doen. Zoals koken, bakken, schilderen, zwemmen of puzzelen. Of met anderen een spelletje doen. Er zijn verschillende plekken waar je alleen of in kleine groepjes gezellig kunt zitten. Elke woensdag is er een muziekmiddag. 

Indicatie
Om hier te werken heb je een indicatie voor dagbesteding nodig. 

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact
Activiteitencentrum het Centrum
Patronaatsstraat 1a
7131 CD Lichtenvoorde