Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Anke Marjolein

In het kort

  • volwassenen
  • NAH/ (ernstige) meervoudige beperking
  • 24/7 verpleegkundige aanwezig
  • rolstoelvriendelijk
  • slimme hulpmiddelen (domotica)

Beschrijving
Anke Marjolein in Lochem is een woning speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of met een (ernstige) meervoudige beperking. In Anke Marjolein kun je dag en nacht zorg en ondersteuning krijgen. Onze medewerkers zijn speciaal getraind in NAH-zorg. Zij ondersteunen je bijvoorbeeld bij het wassen, aankleden en eten, maar ook bij het contact leggen met andere mensen. In de woning is altijd een verpleegkundige aanwezig. De woning is in 2014 nieuw gebouwd en helemaal ingericht voor mensen met NAH en/of een (ernstige) meervoudige beperking. Er zijn bijvoorbeeld geen drempels, en de deuren gaan automatisch open. Daardoor kun je overal makkelijk komen met een rolstoel. Je hebt een eigen kamer, badkamer en toilet. De woonkamer deel je met vijf andere bewoners. Er is ook een gemeenschappelijke badkamer met een ligbad dat in hoogte verstelbaar is. In totaal is er plek voor 24 bewoners, verdeeld over twee verdiepingen.

Er zijn allerlei slimme hulpmiddelen (domotica) in huis om te zorgen dat je prettig kunt leven. Zo maak je de deur van je kamer of de woning open met een afstandsbediening. Je kunt dus je visite makkelijk zelf binnenlaten. Vanuit je kamer kun je met een spreek-luisterverbinding contact opnemen met de begeleiders. Dan kan via een polsbandje, trekkoord, bewegingssensor of grote knop. In alle kamers is een plafondtillift, zodat begeleiders de bewoners makkelijk in en uit een rolstoel kunnen helpen.

Een aantal bewoners van Anke Marjolein werkt bij AC Lochem. Vanuit Anke Marjolein wordt vervoer geregeld naar deze locatie.

Indicatie

Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG of LG. 

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Anke Marjolein? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact
Locatie Anke Marjolein
Runmolenlaan 2
7241 VE Lochem
085 27 386 40