Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

De Gieterij

In het kort

  • jongvolwassenen
  • autisme
  • rand/normale tot hoge intelligentie
  • eigen appartement
  • maximaal 11 appartementen

Beschrijving
De Gieterijstraat in Gaanderen is een woning voor jongvolwassenen met autisme (randnormaal tot hoge intelligentie) die zelfstandig willen wonen. Als de stap te groot is van begeleid wonen met permanente begeleiding naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding is er De Gieterij. We scheiden wonen en zorg, zo creëren we zo veel mogelijk maatschappelijke zelfstandigheid. Sité verhuurt de appartementen aan de bewoners en De Lichtenvoorde biedt zorg in de vorm van levensloopbegeleiding met zorg op afspraak. Er wonen elf cliënten van ongeveer 18 tot 35 jaar.

De jongeren doen allemaal wat anders. Sommigen gaan naar een dagbesteding of studeren, maar de meesten hebben een baan.

Het zijn prettige en ruime appartementen. De ligging is in een rustige buurt maar wel op loopafstand van het kleine centrum met allerlei winkels. Daarnaast zit je dicht bij het station en de stad Doetinchem.

Als je hier woont, heb je een steuntje in de rug van de begeleiding die op gezette tijden aanwezig is. Je bent al redelijk zelfstandig en wilt hierin nog verder ontwikkelen.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een beschikking beschut wonen nodig.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Is er een plek vrij of wanneer komt er een plek vrij op de Gieterijstraat? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding.

Contact
Locatie Gieterij
Gieterijstraat 7A
7011VB Gaanderen
06 12 77 05 04