Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

De Klinke

In het kort

  • met name ouderen
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • eigen appartement

Beschrijving
De Klinke is een appartementencomplex voor met name ouderen in het centrum van Lichtenvoorde. In de Klinke heeft De Lichtenvoorde 8 appartementen voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Sommige bewoners hebben ook psychiatrische klachten. De bewoners zijn tussen de 45 en 87 jaar.  Je appartement heeft een woon-/slaapkamer, een badkamer, een keuken en een bergruimte. Alle appartementen zijn gelijkvloers. De appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn met de lift bereikbaar.

Overdag en ‘s avonds zijn er deskundige begeleiders aanwezig. Het team is klein, dus je ziet vaak dezelfde mensen die jou goed kennen. Zij ondersteunen je bij dagelijkse handelingen, zoals wassen, aankleden en eten, maar ook bij het contact leggen met andere mensen en financiële zaken. Ook als je specifieke medische vragen hebt kunnen de begeleiders je ondersteunen. De begeleiding is erop gericht om te zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen,  daarbij houden ze rekening met je persoonlijke wensen en behoeften. 

’s Nachts is er geen begeleiding, maar kun je via een alarmknop een oproep doen. Er komt dan iemand van de thuiszorg langs.

Enkele bewoners van De Klinke werken in een activiteitencentrum van De Lichtenvoorde. Er is er één op loopafstand van De Klinke. De andere activiteitencentra zijn wat verder weg. We kijken samen wat het beste bij je past.  Als dat nodig is, zorgen we voor vervoer naar het activiteitencentrum.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 8VG, 10VG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op De Klinke? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie De Klinke
Varsseveldseweg 7-13
7131 BG Lichtenvoorde
0544 37 26 86