Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Deugenweerd

In het kort

  • volwassenen en ouderen
  • (lichte) verstandelijke handicap
  • verschillende ondersteuningsvragen
  • eigen appartement
  • werk en dagbesteding

Beschrijving
Op de Deugenweerd in Borculo wonen mensen met een (lichte) verstandelijke handicap en een andere ondersteuningsvraag. Dat kan van alles zijn, zoals ouderenzorg of ondersteuning bij psychiatrische problemen. De Deugenweerd bevindt zich op loopafstand van het centrum van Borculo. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig. Voor oudere bewoners bieden we ondersteuning in samenwerking met het Andriessenhuis in Borculo.

De Deugenweerd is een modern gebouw waar in totaal 13 mensen wonen. Je hebt je eigen appartement. Daarnaast is er een centrale keuken en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. De ondersteuning is erop gericht dat je zo veel mogelijk zelf de regie kan voeren. Zo kun je ondersteuning krijgen om de dagelijkse activiteiten uit te voeren, maar ook bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in je dagen, je netwerk te vergroten en weerbaarder te worden.

Overdag ben je actief bezig. Sommige bewoners werken in de buurt, bij Albert Heijn, Bohero, Gemeente Berkelland of Werkbaan Oost. De oudere bewoners gaan naar dagbesteding. Maar niet alleen de oudere bewoners gaan hier naartoe.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 8VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Deugenweerd? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Deugenweerd
Deugenweerd 3
7271 XR Borculo
(0545) 27 42 52