Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Elfenbank

In het kort

  • volwassenen
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • eigen appartement
  • spoedzorg

Beschrijving

Op De Elfenbank in Ruurlo wonen mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en verschillende zorgvragen. De een heeft moeite met dagelijks handelingen, zoals koken en wassen. De ander vindt het bijvoorbeeld lastig om contacten te maken en te onderhouden. Ook als je specifieke medische vragen hebt kunnen de begeleiders je ondersteunen. 

In totaal wonen op De Elfenbank 13 mensen, verdeeld over 7 woningen. Je hebt je eigen appartement met daarin een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een keuken. Ook heb je een eigen tuintje. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte. Hier kun je bijvoorbeeld koffiedrinken en in het weekend met begeleiders koken en eten. Doordeweeks krijg je een kant-en-klare maaltijd in je eigen appartement. Buren op De Elfenbank hebben veel contact, maar je kunt zelf bepalen waar je aan meedoet.

Op De Elfenbank kun je ook terecht als je direct een woonruimte en begeleiding nodig hebt. Dit heet spoedzorg. 

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op De Elfenbank? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact
Locatie De Elfenbank
Elfenbank 42
7261 HJ Ruurlo
06 - 20 61 46 12