Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Europaweg

In het kort

  • Jeugdbehandelgroep
  • Jongeren (vanaf 12 jaar) 
  • Gedrags- en of psychiatrische problematiek. 
  • Al dan niet met een (licht) verstandelijke beperking

Beschrijving
De Europaweg is een verbouwde boerderij aan de rand van Lichtenvoorde. Op deze behandelgroep wonen kinderen en jongeren (12-20 jaar) met een (lichte) verstandelijke beperking die behoefte hebben aan intensieve behandeling. Bijvoorbeeld vanwege klachten door hechtingsproblemen, een ontwikkelingsstoornis, (forse) gedragsproblemen, autisme of een stoornis in het autistisch spectrum (ASS), of ADHD. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig.

In totaal is er plek voor 12 jongeren. Je hebt je eigen slaapkamer en deelt de ruime, lichte woonkamer en keuken met 5 anderen. Hier kook en eet je bijvoorbeeld samen. Er is ook een gemeenschappelijke buitenruimte met tuinbanken. In het recreatiehok kun je met elkaar ontspannen of een activiteit doen. De boerderij grenst aan weilanden en er is dus veel ruimte.

Een van de appartementen is een trainingsappartement. Hier wordt een jongere voorbereid om zelfstandig te wonen. Je woont op jezelf en krijgt een tijdje hulp bij het huishouden, zoals boodschappen doen en kleren wassen. Die hulp bouwen we steeds verder af. Uiteindelijk verhuis je naar je eigen plek.

Op de Europaweg woon je tijdelijk. Hoe lang dat is verschilt per persoon. De begeleiders kijken samen met jou naar mogelijkheden voor de toekomst, zodat je zo zelfstandig mogelijk verder kunt.

Indicatie

Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Europaweg? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie Europaweg
Europaweg 9
7131 MH Lichtenvoorde
(0544) 37 11 30