Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Hof van Flierbeek

In het kort

  • Volwassenen
  • (lichte) Verstandelijke beperking
  • Autisme, psychiatrische problemen, syndroom van Down
  • Eigen appartement

Beschrijving
Hof van Flierbeek is een mooi appartementencomplex aan de rand van Lichtenvoorde. Hier wonen 24 cliënten van De Lichtenvoorde. De bewoners hebben een (lichte) verstandelijke beperking en bijvoorbeeld autisme, psychiatrische problemen of het syndroom van Down. Je hebt je eigen, ruime appartement. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig.

Het complex ligt aan het water en is drie verdiepingen hoog. Elke verdieping heeft een grote gemeenschappelijke ruimte. Hier kun je onder meer met andere bewoners koken, tv-kijken of een spelletje doen. Er is bijvoorbeeld een tafelvoetbaltafel en een tafeltennistafel. In het complex zit ook een organisatie voor ouderenzorg (Careaz) en voor kinderopvang (Humanitas). Sommige bewoners werken als vrijwilliger bij Careaz.

Je kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij geldzaken, sociale contacten onderhouden en het huishouden. Ook begeleiden we je waar nodig bij werk en vrije tijd. Bewoners werken onder meer bij Werkbaan Oost, een activiteitencentrum van De Lichtenvoorde en een zorgboerderij. Als je leuke dingen wilt doen in je vrije tijd, brengen we je in contact met een vrijwilliger. Die kan bijvoorbeeld met je wandelen, fietsen of zwemmen.

Indicatie

Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Hof van Flierbeek? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie Hof van Flierbeek
Hof van Flierbeek 29
7132 DJ Lichtenvoorde
(0544) 37 11 30