Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Hofstraat

In het kort

  • (jong)volwassenen
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • spoedzorg volwassenen
  • eigen appartement
  • levendige omgeving

Beschrijving
Op de Hofstraat in Aalten wonen 22 mensen in een eigen appartement. Het is een mooie locatie midden in Aalten, in een levendige omgeving. Er wonen (jong)volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking, waarvan sommige cliënten een aanverwante beperking hebben. Je krijgt ondersteuning om te zorgen dat je zo veel mogelijk zelf je leven kunt vormgeven. Daarbij overleggen we veel met jou en met je familieleden. Ook specialistische ondersteuning van bijvoorbeeld een psycholoog of orthopedagoog is mogelijk. Er is dag en nacht een begeleider aanwezig.
Vertrek van onze zorg is individuele begeleiding. Via persoonlijke gesprekjes op je eigen appartement, bespreken we waar je ondersteuning bij nodig hebt en gaan we hiermee samen aan de slag. In overleg is een huisdier bij ons ook welkom.
We bieden activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan gezamenlijk koffie drinken en ontspannende activiteiten. De feestdagen krijgen bij ons extra aandacht.
Elke dag bereiden we een verse maaltijd. Verschillende cliënten helpen bij deze bereiding.
De Hofstraat is goed bereikbaar met de bus en trein. Familieleden kunnen in overleg altijd blijven logeren in je eigen appartement.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Spoedzorg

Volwassenen die niet meer thuis kunnen wonen, kunnen op de Hofstraat ook terecht voor spoedzorg. Dat kan verschillende redenen hebben. De ondersteuning verschilt dan ook per persoon. In de eerste plaats is de ondersteuning gericht op stabiliteit, rust en je leven weer op orde krijgen. Bij spoedzorg kijken de begeleiders ook naar een geschikte oplossing voor de toekomst. Soms kun je na een korte periode weer terug naar je eigen omgeving. Soms is een nieuwe woonplek nodig. Je kunt maximaal een periode van zes weken van de spoedzorg gebruikmaken. Dit kunnen we eventueel verlengen met nogmaals zes weken.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Hofstraat? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket van De Lichtenvoorde tel. 0544- 371130.  Het zorgloket kan je verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie De Hofstraat
Hofstraat 32
7121 DM  Aalten
085 27 38 650