Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Hofstraat

In het kort

  • volwassenen en jongeren
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • spoedzorg volwassenen
  • eigen appartement
  • levendige omgeving

Beschrijving
Op de Hofstraat in Aalten wonen 22 mensen in een eigen appartement. Het is een mooie locatie midden in Aalten, in een levendige omgeving. Er wonen zowel volwassenen als jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. Je krijgt ondersteuning om te zorgen dat je zo veel mogelijk zelf je leven kunt vormgeven. Daarbij overleggen we veel met jou en met je familieleden.

Volwassenen die niet meer thuis kunnen wonen, kunnen in de Hofstraat ook terecht voor spoedzorg. Dat kan verschillende redenen hebben. De ondersteuning verschilt dan ook per persoon. In de eerste plaats is de ondersteuning gericht op stabiliteit, rust en je leven weer op orde krijgen. Ook specialistische ondersteuning van bijvoorbeeld een psycholoog of orthopedagoog is mogelijk. Er is dag en nacht een begeleider aanwezig. 

Bij spoedzorg kijken de begeleiders ook naar een geschikte oplossing voor de toekomst. Soms kun je na een korte periode weer terug naar je eigen omgeving. Soms is een nieuwe woonplek nodig. Je kunt maximaal een jaar van de spoedzorg gebruikmaken.

De Hofstraat is goed bereikbaar met de bus. Familieleden kunnen in overleg altijd blijven logeren in je eigen appartement.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Hofstraat? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact
Locatie Hofstraat
Hofstraat 36
7121 DM
Aalten
085 27 38 650