Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Kalverweidendijk

In het kort

  • volwassenen en jongeren
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • ook lichamelijke beperking en autisme/ASS
  • intensieve zorg

Beschrijving
De Kalverweidendijk is een relatief nieuw appartementencomplex (uit 2007) in Dinxperlo. Het biedt plaats aan 12 volwassenen en 4 jongeren. De volwassenen zijn mensen met een (lichte) verstandelijke handicap. Veel bewoners hebben daarnaast een lichamelijke handicap, autisme of een aandoening in het autistisch spectrum (ASS). Zij krijgen intensieve ondersteuning van een betrokken team begeleiders. 

Op de Kalverweidendijk heb je je eigen kamer. De woonkamer en keuken deel je met 5 anderen. De 4 jongeren wonen meer zelfstandig. Familieleden zijn altijd welkom om te komen mee-eten of te blijven logeren. De Kalverweidendijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: op 200 meter is een bushalte.

We maken veel gebruik van technische ondersteuning. Er is bijvoorbeeld een plafondtillift en deuren gaan met een knop automatisch open. Ook werken we nauw samen met andere zorgverleners, zoals de specialist ouderengeneeskunde.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG en 8VG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Kalverweidendijk? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Kalverweidendijk
Kalverweidendijk 18
7091 RN Dinxperlo
0315 65 26 85