Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Lindeboomweg

In het kort

  • jongeren
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • bijkomende problemen, zoals (forse) gedragsproblemen
  • intensieve behandeling
  • trainingsappartement

Beschrijving
Net buiten het dorp Harreveld ligt de Lindeboomweg. Hier wonen kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking die behoefte hebben aan intensieve behandeling. Bijvoorbeeld vanwege klachten door hechtingsproblemen, een ontwikkelingsstoornis, (forse) gedragsproblemen, autisme of een stoornis in het autistisch spectrum (ASS), of ADHD. Op deze behandelgroep is dag en nacht begeleiding aanwezig.

In totaal biedt de Lindeboomweg plek voor 9 kinderen en jongeren. Je woont hier tijdelijk. Hoe lang dat is verschilt per persoon. De begeleiders kijken samen met jou naar mogelijkheden voor de toekomst, zodat je zo zelfstandig mogelijk verder kunt. 

Op de Lindeboomweg is ook één trainingsappartement. Hier wordt een jongere (18 tot 23 jaar) voorbereid om zelfstandig te wonen. Je woont op jezelf en krijgt een tijdje hulp bij het huishouden, zoals boodschappen doen en kleren wassen. Die hulp bouwen we steeds verder af. Uiteindelijk verhuis je naar je eigen plek.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Lindeboomweg? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Lindeboomweg
Lindeboomweg 33
7135 KE Harreveld