Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Logeerhuis Ruurlo

In het kort

  • kinderen en jongeren
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • logeeropvang
  • weekend en schoolvakanties

Beschrijving
Kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen in het weekend en tijdens schoolvakanties logeren in logeerhuis Ruurlo. In totaal zijn er acht logeerplekken en één dagkind. Als dat nodig is wordt de groep gesplitst in twee kleinere groepen. Het is belangrijk dat je kind kan meedraaien in een groep.

We doen er alles aan om te zorgen dat je kind zich zo snel mogelijk vertrouwd en veilig voelt. Waar mogelijk laten we kinderen in dezelfde samenstelling logeren, met vaste begeleiders. Ook ’s nachts is er altijd een begeleider aanwezig. Je kind heeft zo veel mogelijk een eigen, vaste slaapkamer en er is een gezellige woonkamer.

Er zijn veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten. We hebben bijvoorbeeld een buitenspeelplaats, een basketbalring, een skelter, steps en opblaasbadjes voor in de zomer. Dagelijks staat er een groepsactiviteit op het programma. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een wandeling in de omgeving, zwemmen, bowlen of samen iets
bakken etc. Meestal koken we samen in de avond. De logees hebben inspraak in wat zij de volgende keer willen eten.

Een logeerweekend begint op vrijdag om 18.00 uur en eindigt op zondag om 18.00 uur. Het is de bedoeling dat je je kind zelf haalt en brengt. Dat zorgt voor een goede overgang tussen thuis en het logeerhuis. Ook kunnen we daardoor makkelijk overleggen. Het logeerhuis is goed bereikbaar met trein en bus. 

Indicatie

Om hier te logeren heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is in logeerhuis Ruurlo? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding.

Contact
Logeerhuis Ruurlo
Nieuwe Weg 3
7261 NL Ruurlo
(0544) 37 11 30