Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Logeerhuis Varsseveld

In het kort
• kinderen
• autisme
• ADHD
• normale intelligentie
• logeeropvang

Beschrijving
Midden in Varsseveld staat een logeerhuis waar kinderen (of jongeren) kunnen logeren. Het logeerhuis is bedoeld voor kinderen met autisme en voor kinderen met ADHD. In de weekenden en in schoolvakanties zijn hier 8 logeerplekken. Er zijn ook 2 dagplekken waar je kind kan wennen aan logeren. Kinderen die hier komen logeren hebben een normale intelligentie. Het is belangrijk dat je kind kan meedraaien in een kleine groep.

We doen er alles aan om te zorgen dat je kind zich zo snel mogelijk vertrouwd en veilig voelt. Waar mogelijk laten we kinderen in dezelfde samenstelling logeren met vaste begeleiders. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. Je kind heeft zo veel mogelijk een eigen, vaste slaapkamer. Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer. Als dat nodig is, verdelen we de kinderen over twee kleinere groepen.

Er is een programma met een duidelijke structuur. Dit sturen we vooraf op, zodat je kind weet wat hij kan verwachten. Ook op het pictogrammenbord is te zien wat er in een weekend gaat gebeuren. De begeleiders overleggen goed met kinderen en ouders over hun wensen. Ook bellen we altijd voordat je kind komt logeren om te horen hoe de week is geweest.

Een logeerweekend begint op vrijdag om 18.30 uur en eindigt op zondag om 18.30 uur. Het is de bedoeling dat je je kind zelf haalt en brengt. Dat zorgt voor een goede overgang tussen thuis en het logeerhuis. Ook kunnen we daardoor makkelijk overleggen. Het logeerhuis is goed bereikbaar met trein en bus.

Indicatie
Om hier te logeren heb je een beschikking van de gemeente nodig.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is in logeerhuis Varsseveld? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking en je aanmelding.

Contact
Logeerhuis Varsseveld
Dames Jolinkweg 11
7051 DG Varsseveld
(0315) 24 17 76