Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Nieuwstraat

In het kort

  • jongeren en volwassenen
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • ook bij gehoorproblemen

Beschrijving
In het centrum van Eibergen staat appartementencomplex Nieuwstraat. Hier wonen 13 jongeren en volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking in een prettige en veilige omgeving. Sommige bewoners hebben ook gehoorproblemen. De begeleiders hebben specifieke kennis die nodig is om mensen met gehoorproblemen te ondersteunen.

Je hebt je eigen appartement en deelt een gezellige gemeenschappelijke ruimte met anderen. Zes appartementen liggen direct rond deze ruimte. In sommige appartementen kun je ook met twee personen wonen. Je deelt met elkaar een tuin. 

Als je als jongere op de Nieuwstraat komt wonen krijg je ondersteuning bij het inrichten van je leven. We werken met een duidelijke structuur, maar je krijgt ook de ruimte om nieuwe dingen te proberen. 

Alle bewoners van de Nieuwstraat werken. Soms doen ze dat in een activiteitencentrum van De Lichtenvoorde, soms bij Werkbaan Oost

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Nieuwstraat? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact
Locatie Nieuwstraat
Nieuwstraat 23
7151 CC Eibergen
(0544) 37 11 30