Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Petershof

In het kort

  • volwassenen en jongvolwassenen
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • autisme/ASS
  • psychiatrische klachten
  • 24/7 begeleiding

Beschrijving
Petershof ligt vlak bij het centrum van Winterswijk. Hier wonen 14 (jong)volwassenen van ongeveer 20 tot 50 jaar. De bewoners hebben een (lichte) verstandelijke beperking en soms ook een ontwikkelingsachterstand, psychiatrische klachten, of autisme of een stoornis in het autistisch spectrum (ASS). Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld begeleiding krijgen bij het schoonmaken van je huis, bij het onderhouden van sociale contacten en bij medische problemen.

Op Petershof heb je je eigen appartement op een van de twee verdiepingen. Er is ook een gemeenschappelijke binnentuin en een groepsruimte. Hier kun je bijvoorbeeld gezellig eten, samen met andere bewoners. De begeleiders helpen met koken. Als je zelf boodschappen doet en kookt kun je natuurlijk ook in je eigen appartement eten.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG en 3LVG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Petershof? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Petershof
Dingstraat 34-06 /34-24
7101 GX Winterswijk
(0543) 53 54 33