Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Schaepmanplein

In het kort

  • kinderen en jongeren
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • gericht op ontwikkeling
  • groepswonen
  • kamertraining

Beschrijving
Schaepmanplein is een woning voor kinderen en jongeren, midden in een wijk in Neede. Je hebt je eigen kamer en deelt een gezellige woonkamer en keuken met een kleine groep. Op de eerste en tweede verdieping wonen jongeren meer zelfstandig. 

Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht. De begeleiding is sterk gericht op jouw ontwikkeling. Elk half jaar kijken we of je klaar bent voor een volgende stap. Daarbij overleggen we altijd met jou en met je ouders.

Op de eerste verdieping is soms een begeleider aanwezig, maar niet altijd. Je leert hier dus om meer dingen zelf op te lossen en te wachten met je vragen. Als er echt iets aan de hand is, kun je natuurlijk wel altijd een begeleider inschakelen. Er zijn ook trainingsappartementen. Hier word je begeleid om dingen zelf op te lossen en om je huis op orde te hebben. Ook leer je vaardigheden die belangrijk zijn voor werk of dagbesteding.

Schaepmanplein heeft veel speelmogelijkheden. In de tuin staan speeltoestellen en een trampoline en er zijn er skelters aanwezig. Ook binnen is voldoende speelgoed dat je deelt met de anderen.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie nodig.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Schaepmanplein? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Schaepmanplein
Schaepmanplein 35
7161 GE Neede
(0544) 37 11 30