Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Schaepmanplein

In het kort

  • Groepswonen en trainingsappartementen
  • Kinderen, jongeren en jongvolwassenen
  • Licht, matig, ernstige verstandelijke beperking
  • Bijkomende gedrags- en of psychiatrische problematiek

Beschrijving
Midden in een wijk in Neede bevindt zich het Schaepmanplein. In totaal is er plek voor 16 bewoners. Het Schaepmanplein heeft drie woongroepen en vier appartementen. Op de drie woongroepen heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer en deel je de woonkamer, keuken en badkamer. Per groep wonen maximaal vier personen. Er is een grote tuin om het pand met speelmogelijkheden. Op de appartementen wordt een grotere mate van zelfstandigheid van de bewoners verwacht ter voorbereiding op een vervolgplek. Het appartement is voorzien van een woonkamer/keuken, slaapgedeelte, badkamer en balkon.

Het Schaepmanplein is gericht op het verblijf van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht, matige of ernstige verstandelijke beperking en tekorten op het gebied van het sociaal aanpassingsvermogen en de (sociale) redzaamheid. Daarnaast kan er sprake zijn van bijkomende problematiek, zoals leerproblemen, een psychiatrische stoornis en/of problemen in het gezin en sociale context. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, ’s nachts is er begeleiding aanwezig in de vorm van een slaapdienst.

Indicatie

Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Schaepmanplein? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de beschikking/indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie Schaepmanplein
Schaepmanplein 35
7161 GE Neede
(0544) 37 11 30