Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Schans/Jaartsveld

In het kort

  • Appartementswonen
  • Groepswonen
  • Volwassenen
  • Licht, matig, ernstige verstandelijk beperking
  • Bijkomende gedrags- en of psychiatrische problematiek

Beschrijving
Schans Jaartsveld is een groot gebouw dichtbij het centrum van Groenlo, midden in een kleine, rustige woonwijk. Het gebouw heeft een linker- en een rechtervleugel (Schans en Jaartsveld) met elk twee verdiepingen. Aan de Jaartsveld vleugel werkt het Jaartsveld team, en aan de Schans vleugel werkt het Schans team. De teams werken gescheiden, maar kunnen ten alle tijden een beroep op elkaar doen. Bewoners hebben een eigen appartement met een slaapkamer, badkamer en een kleine keuken. De appartementen op de eerste verdieping hebben een eigen tuin. Daarnaast zijn er twee gemeenschappelijke woonkamers en een ruime tuin. Hier kun je andere mensen ontmoeten en koffie of thee drinken. Schans Jaartsveld heeft een eigen kok die dagelijks verse maaltijden bereidt. De keuken staat open en de kok betrekt cliënten ook bij het koken, wat een huiselijk gevoel geeft.

Schans Jaartsveld is gericht op verblijf van volwassenen met een verstandelijke beperking en tekorten op het gebied van sociaal aanpassingsvermogen en (sociale) redzaamheid. Daarnaast kan er sprake zijn van bijkomende psychiatrische problematiek. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, ’s nachts is er begeleiding aanwezig in de vorm van een slaapdienst. Daarnaast zijn er in verschillende appartementen mogelijkheden voor domotica. Hierdoor kun je ook met een lichamelijke beperking zelfstandig blijven wonen.

Indicatie

Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Schans of Jaartsveld? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie Schans/Jaartsveld
Jaartsveld 2
7141 DD Groenlo
(0544) 37 11 30