Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Schans/Jaartsveld

In het kort

  • volwassenen
  • verschillende zorgvragen
  • aanpassingen voor zwaardere zorg
  • groepswonen en individueel wonen
  • midden in de wijk

Beschrijving
Schans en Jaartsveld zijn twee woningen naast elkaar, dicht bij het centrum van Groenlo. In totaal wonen hier 24 volwassenen tussen de 19 en 90 jaar. De meeste mensen die hier wonen hebben relatief veel begeleiding en verzorging nodig. Sommige bewoners hebben het syndroom van Down, een psychische aandoening of autisme. Andere hebben zowel een verstandelijke als een lichamelijke beperking.

De locatie ligt midden in een kleine, rustige woonwijk. Je hebt je eigen appartement met een slaapkamer, badkamer en een kleine keuken. Daarnaast zijn er twee gemeenschappelijke woonkamers. Hier kun je andere mensen ontmoeten en koffie of thee drinken. Op bijzondere dagen, zoals feestdagen, eet je hier ook samen. Op andere dagen krijg je een maaltijd uit onze eigen keuken in je appartement.

Vanuit je appartement kun je op elk moment contact opnemen met de begeleiders. Dat kan via een knop op een rolstoel, polsbandje of trekkoord. In een aantal appartementen zijn veel slimme hulpmiddelen (domotica) aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld met een afstandsbediening deuren gordijnen, lichten en de tv en radio bedienen. Hierdoor kun je ook met een lichamelijke beperking zelfstandig blijven wonen. 

Er is veel ruimte rondom het huis, zodat je ’s zomers heerlijk buiten kunt zitten. De appartementen op de begane grond hebben een eigen tuin. Winkels en andere voorzieningen zijn vlakbij, en je kunt hier eventueel onder begeleiding naartoe.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG en 8VG.

Meer weten?Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op Schans of Jaartsveld? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Schans/Jaartsveld
Jaartsveld 2
7141 DD Groenlo
(0544) 46 16 47