Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Tramstraat

In het kort

  • (jong) volwassenen
  • lichte tot matige verstandelijke beperking
  • eventuele lichamelijke beperkingen
  • breed aanbod aan ondersteuning
  • studio, of ruim appartement

Beschrijving
Op de Tramstraat in Groenlo wonen jongvolwassenen en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 – 70 jaar. Lichamelijke beperkingen komen ook voor. Er is sprake van uiteenlopende problematieken en ondersteuningsvragen. Samen met Estinea werken wij in één team en geven begeleiding op maat aan de hulpvragen en doelen van cliënten.

In totaal zijn er 12 appartementen en 6 studio’s. De appartementen zijn ruim, zo’n 60 m2. Je hebt een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De studio’s zijn 30 m2. Je hebt een zit-slaapkamer met apart sanitair. Hier wonen veelal jongvolwassenen, die doorstromen vanuit de behandelgroepen of vanuit de thuissituatie hier komen wonen. De studio is een plek waar je kan leren voor jezelf te zorgen met de nodige hulp van begeleiding. Sommigen groeien door naar een appartement, of gaan zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.  De Lichtenvoorde huurt de woningen van woonplaats. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte waar je andere bewoners kunt ontmoeten tijdens de inloopmomenten. Het appartementencomplex staat midden in een woonwijk. Dat maakt het ook makkelijk om contact te maken met mensen uit de buurt.


Indicatie

Om hier te wonen heb je een WLZ-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?

Wil je meer informatie, een keer komen kijken, of wil je weten hoe het zit met de wachtlijst voor de Tramstraat? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact

Locatie Tramstraat
Tramstraat 6
7141 EG Groenlo
Tel: 06-13153555