Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Tramstraat

In het kort

  • volwassenen en jongeren
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • breed aanbod van ondersteuning
  • ruim eigen appartement
  • ook trainingsappartementen

Beschrijving
Op de Tramstraat in Groenlo wonen jongeren en volwassenen met heel verschillende ondersteuningsvragen. In de appartementen van De Lichtenvoorde wonen vooral mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. In appartementen van andere zorgorganisaties wonen ook mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt ook van de ondersteuning van deze andere organisaties gebruikmaken. De verschillende zorgorganisaties werken met elkaar samen om je zo goed mogelijk te ondersteunen. 

In totaal zijn er 12 appartementen en 6 studio’s van De Lichtenvoorde. De appartementen zijn ruim: zo’n 60 m2. Je hebt een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Die huur je ook zelf. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte waar je andere bewoners kunt ontmoeten. Het appartementencomplex staat midden in een woonwijk. Dat maakt het ook makkelijk om contact te maken met mensen uit de buurt. 

De studio’s zijn trainingsappartementen. Hier worden jongeren van 18 tot 23 jaar voorbereid om zelfstandig te wonen. Je woont op jezelf en krijgt een tijdje hulp bij het huishouden, zoals boodschappen doen en kleren wassen. Die hulp bouwen we steeds verder af. Uiteindelijk verhuis je naar je eigen plek. De studio’s zijn 30 m2 groot.

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG, 6VG, 2LVG en 3LVG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Tramstraat? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding.

Contact
Locatie Tramstraat
Tramstraat 6
7141 EG Groenlo
(0544) 37 11 30