Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Voorstad

In het kort

  • volwassenen
  • (lichte) verstandelijke beperking
  • uiteenlopende ondersteuningsvragen
  • eigen appartement

Beschrijving
Op de Voorstad in Borculo wonen mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en verschillende zorgvragen. De een heeft moeite met dagelijkse handelingen, zoals koken en wassen. De ander vindt het bijvoorbeeld lastig om contacten te maken en te onderhouden. Ook als je specifieke medische vragen hebt kunnen de begeleiders je ondersteunen. Op de Voorstad is 24 uur per dag een begeleider aanwezig.

In totaal is er plek voor 14 bewoners. Je hebt je eigen appartement. Daarnaast deel je een gemeenschappelijke ruimte met de andere bewoners. Hier kun je bijvoorbeeld met elkaar eten, een praatje maken of een spelletje doen. Elke bewoner heeft een eigen persoonlijk begeleider. De begeleiding is er altijd op gericht om je zelfstandigheid te vergroten. 

Indicatie
Om hier te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Je kunt hier wonen met indicaties voor de volgende zorgzwaartepakketten: 3VG, 4VG, 5VG en 6VG.

Meer weten?
Wil je meer informatie of wil je een keer komen kijken? Of wil je weten of en wanneer er een plek vrij is op de Voorstad? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket kan je ook verder helpen met de indicatie en je aanmelding. 

Contact
Locatie Voorstad
Voorstad 9
7271 BE Borculo
(0545) 47 76 90