Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Spoedzorg

Spoedzorg is bedoeld voor mensen die even niet meer thuis kunnen wonen, omdat het niet meer gaat. Je kunt dan tijdelijk op een locatie van De Lichtenvoorde wonen. Soms kan je na een korte periode weer terug naar je eigen huis. Soms is een nieuwe woonplek nodig. Mensen kunnen zes weken van spoedzorg gebruikmaken.

Bij spoedzorg gaat het erom dat je situatie weer stabiel wordt. De Lichtenvoorde biedt een huiselijke omgeving met deskundige begeleiders. Zij besteden veel aandacht aan rust, structuur en veiligheid. Als dat nodig is, krijg je 24 uur per dag ondersteuning. De begeleiders werken nauw samen met andere organisaties, zoals je werk of dagbesteding. Zo zorgen we dat je dagelijks leven zo veel mogelijk doorgaat. Ook blijven je verwanten, zoals je ouders, zo veel mogelijk bij je betrokken.

Afhankelijk van je indicatie schakelen de begeleiders de specialisten van team Zorgadvies en Behandeling in. Zoals een GZ-psycholoog of een orthopedagoog. De specialist bespreekt met jou de mogelijkheden, geeft advies en biedt waar nodig ondersteuning. De begeleiders kijken ook naar een geschikte oplossing voor de toekomst.

Voor wie is spoedzorg?

Volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking voor wie thuis wonen tijdelijk niet mogelijk is.

Locaties (op dit moment)

Meer weten?
Wil je meer weten over spoedzorg? Neem dan contact op met het zorgloket.