Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Begeleid werken

Via de Lichtenvoorde kun je ook werken bij een bedrijf, een zorginstelling, op een werkplek binnen een woonlocatie of bijvoorbeeld in het bestuursbureau. De werkcoach gaat dan samen met jou (en je ouders of persoonlijk begeleider) kijken wat je wensen en mogelijkheden zijn in het werk.

Is er een werkplek gevonden? Dan ga je eerst een keer kennismaken en bij interesse een keer een ochtend op proef meedraaien. Je werkcoach gaat beide keren met je mee. Als je het werk leuk lijkt, en de contactpersoon op de werkplek ook verder wil met jou, dan maken jullie samen met de werkcoach afspraken over je werk, de werkdagen en werktijden. Op je werk krijg je een vast contactpersoon, die je helpt om het nieuwe werk en alles wat erbij hoort, te leren. Bij de werkcoach, en ook bij de contactpersoon op het werk, kun je met al je vragen terecht.

In het begin gaat de werkcoach met je mee en komt daarna vaak langs. Je werkcoach praat met jou en je contactpersoon en volgt hoe het gaat met jou en je werk. Later komt de werkcoach steeds minder vaak en als het kan doe je het werk uiteindelijk helemaal zelfstandig.

Je kunt altijd een afspraak maken met de werkcoach van Jouw Kans om te vertellen wat je wensen zijn in het werk. In het kennismakingsgesprek horen wij dan ook graag wat je mogelijkheden allemaal zijn en beantwoorden we jouw vragen. Natuurlijk kun je je persoonlijk begeleider of ouder vragen je hierbij te helpen.

Wil jij net als BartMonica en Melvin een begeleid werken plek? Neem dan contact op met het zorgloket. Het zorgloket stelt jouw vraag dan aan de werkcoaches van Jouw Kans, Muriel Rooks en Patricia Kruip, zij denken graag met jou mee!

Voor wie?

Voor volwassenen met een beperking en indicatie voor dagbesteding vanuit WMO of WLZ.

Meer weten?

Neem dan contact op met het zorgloket.

Lees hier de ervaringen van: