Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Begeleid werken

Via De Lichtenvoorde kun je ook onder begeleiding op een andere plek werken. Bijvoorbeeld bij een bedrijf, een club of een vereniging. Dit is een goed idee als je meer wilt dan het werk op een locatie. Een begeleider bespreekt eerst met je wat je kunt en wat je leuk vindt om te doen. Daarna zoeken jullie samen naar een goede werkplek.

Hebben jullie een werkplek gevonden? Dan ga je eerst een keer kennismaken. Vervolgens ga je een dag proefwerken, om te kijken of het werk wat voor je is. Je begeleider gaat dan met je mee. Als je het werk wilt doen, maak je verdere afspraken. Op je werk krijg je een vaste contactpersoon, die je helpt om het werk te leren. Bij je contactpersoon kun je met al je vragen terecht. 

In het begin komt je begeleider ook nog vaak langs. Je begeleider praat met jou en met je contactpersoon, zodat iedereen goed weet wat hij moet doen. Later komt je begeleider minder vaak, en als dat kan doe je je werk uiteindelijk helemaal zelf.

Je kunt altijd een afspraak maken op een van de locaties voor een kennismaking of rondleiding. Natuurlijk kun je ook iemand anders vragen om contact op te nemen, bijvoorbeeld een familielid of je begeleider

Wil jij net als BartMonicaKrijn en Wesely een plek voor je begeleid zelfstandig kunt werken? Neem dan contact op met het zorgloket.

Voor wie?
Voor volwassenen met een beperking met een indicatie voor dagbesteding vanuit de Wmo of Wlz.

Meer weten? 
Neem dan contact op met het zorgloket

Lees hier de ervaringen van: