Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen

Als je bij De Lichtenvoorde komt wonen, bespreken we eerst met jou en je familieleden welke ondersteuning je nodig hebt. Het gaat om wat jij wilt, wat je belangrijk vindt én wat je kunt. Je kunt altijd aangeven waar jij het liefst zou willen wonen. Dat is het uitgangspunt. Samen kijken we wat daarin mogelijk is wat bij jouw situatie past.

Specifieke ondersteuning
We hebben ook locaties voor als je een specifieke hulpvraag hebt. Bijvoorbeeld als je autisme hebt. Of je bent net 18 geworden en je zoekt ondersteuning bij het leren hoe je zelfstandig kunt wonen. Maar ook voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, ouderen of een meervoudige beperking.

Ondersteuning op maat
Hoeveel ondersteuning en begeleiding je krijgt, hangt af van jouw situatie. We kunnen je bijvoorbeeld ondersteunen om zelf het huishouden te doen. Of om contact te maken met buren, vrienden en familieleden. We denken mee over werk en vrije tijd, zoals sport en ontspanning. En we kijken of er slimme technische oplossingen zijn die jou zelfstandiger maken. Zoals een afstandsbediening waarmee je de gordijnen opent. Of een computerprogramma dat jou voorleest, zodat je kunt internetten.

Onze begeleiders zijn speciaal opgeleid om bepaalde groepen cliënten te begeleiden. Bijvoorbeeld mensen met persoonlijkheidsproblemen of een andere hulpvraag. De begeleiders hebben veel contact met andere zorgverleners, om jou steeds de juiste ondersteuning te bieden. Ook werken ze structureel samen met de specialisten van team Zorgadvies en behandeling, zoals met een GZ-psycholoog of een orthopedagoog.

Voor wie
?
Mensen (18+) met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problemen, zoals persoonlijkheidsproblemen of een andere hulpvraag. 

Maar ook voor specifieke doelgroepen:

  • Jongeren (18-23) 
  • Mensen met autisme
  • Ouderen (met zorgintensieve vraag)
  • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Mensen met een meervoudige beperking (EMB)

Locaties
Kijk hier voor een overzicht van alle locaties.

Als je bij De Lichtenvoorde woont, betaalt De Lichtenvoorde een aantal dingen voor je. We hebben alles voor je op een rij gezet. Klik hier om te lezen welke kosten De Lichtenvoorde betaalt en wat je zelf betaalt.

Meer weten?
Wil je meer weten? Neem dan contact op met het zorgloket