Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen met autisme

Als je autisme of een stoornis in het autistisch spectrum hebt, verwerk je informatie anders. Misschien heb je hierdoor ondersteuning nodig om prettig te kunnen wonen. De Lichtenvoorde biedt verschillende vormen van ondersteuning. Het uitgangspunt daarbij is dat je woont zoals bij jou past en zo veel mogelijk je eigen keuzes maakt.

Levensloopbegeleiding
Levensloopbegeleiding is bedoeld om jou te helpen je leven op jouw manier vorm te geven. Het maakt niet uit of je thuis of bij De Lichtenvoorde woont. Met een begeleider praat je over wat je wilt, wat je kunt en waar je moeite mee hebt, zoals contact maken met anderen. Je werkt echt met de begeleider samen om te zorgen dat jij prettig kunt leven. Als je dat wilt en als het kan, betrekt de begeleider ook bijvoorbeeld je familieleden erbij. De begeleider kan je ook helpen als je naast autisme een psychiatrische stoornis hebt, of hoog-intelligent bent.

Wonen bij De Lichtenvoorde 
Als je autisme hebt, kun je wonen op alle locaties voor volwassenen. We zoeken altijd de beste plek voor je. Daarnaast hebben we ook speciale woningen waar we specifiek ondersteuning bieden aan mensen met autisme. We bieden beschermd wonen waarbij je in een appartement van De Lichtenvoorde woont. Je hebt daar 24 uur per dag ondersteuning. 

Zelfstandiger wonen met ondersteuning
Wil je liever meer zelfstandig wonen, maar heb je wel ondersteuning nodig? Dan kun je ook kiezen voor beschut wonen. Je woont dan in een appartement dat je huurt van een woningcorporatie. Je krijgt dan ondersteuning van De Lichtenvoorde. 

Voor wie?
Voor jongeren en volwassenen (18+) met autisme of een stoornis is het autistisch spectrum (ASS) 

Als je via De Lichtenvoorde wilt wonen, heb je een indicatie van de gemeente nodig. Welke indicatie je hebt, bepaalt waar je kunt wonen en welke kosten vergoed worden. 

Locaties

Meer weten?
Wil je meer weten over wonen voor mensen met autisme? Neem dan contact op met het zorgloket.