Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen met ondersteuning

Als je bij De Lichtenvoorde komt wonen, bespreken we eerst met jou en je familieleden welke woning bij je past. Het gaat om wat jij wilt, wat je belangrijk vindt én wat je kunt. Je kunt in een eigen woning wonen, of in een groepswoning met een eigen kamer. Al onze woningen staan midden in de wijk.

Ondersteuning zoals jij nodig hebt
Hoeveel ondersteuning en begeleiding je krijgt, hangt af van jouw situatie. We kunnen je bijvoorbeeld ondersteunen om zelf het huishouden te doen. Of om contact te maken met buren, vrienden en familieleden. We denken mee over werk en vrije tijd, zoals sport en ontspanning. En we kijken of er slimme technische oplossingen zijn die jou zelfstandiger maken. Zoals een afstandsbediening waarmee je de gordijnen opent. Of een computerprogramma dat jou voorleest, zodat je kunt internetten.

Onze begeleiders zijn speciaal opgeleid om bepaalde groepen cliënten te begeleiden. Bijvoorbeeld mensen met persoonlijkheidsproblemen of een andere hulpvraag. De begeleiders hebben veel contact met andere zorgverleners, om jou steeds de juiste ondersteuning te bieden. Ook werken ze structureel samen met de specialisten van team Zorgadvies en behandeling, zoals met een GZ-psycholoog of een orthopedagoog.

Voor wie?

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problemen, zoals persoonlijkheidsproblemen of een andere hulpvraag.

Locaties
Kijk hier voor een overzicht van alle locaties.

Meer weten?
Wil je meer weten over wonen bij De Lichtenvoorde? Neem dan contact op met het zorgloket.