Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen met een meervoudige beperking

Met een ernstig meervoudige beperking (EMB) lukt het niet altijd om nog zelfstandig te wonen. Je hebt dag en nacht ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij het wassen, aankleden en eten. De Lichtenvoorde heeft in Lochem een woning speciaal voor mensen met EMB.

Hier kun je 24 uur per dag zorg en ondersteuning krijgen van medewerkers die speciaal getraind zijn in zorg voor mensen met EMB. In de woning is altijd een verpleegkundige aanwezig.

De woning is helemaal ingericht op mensen met EMB. Er zijn bijvoorbeeld geen drempels, en de deuren gaan automatisch open. Daardoor kun je overal makkelijk komen met een rolstoel. De woning is ruim opgezet en je hebt een eigen kamer en badkamer. De woonkamer deel je met zes andere bewoners. 

Er zijn allerlei slimme hulpmiddelen in huis om te zorgen dat je prettig kunt leven. Zo maak je de deur open met een afstandsbediening. Kun je communiceren via een spraakcomputer. En kun je via je ogen de afstandsbediening bedienen. Met de afstandsbediening kun je ook de voordeur van het gebouw openen om bijvoorbeeld je visite binnen te laten. Er zijn veel mogelijkheden om de eigen regie zoveel mogelijk bij jezelf te houden. Zo kun je je leven zoveel mogelijk leiden zoals jij dat wilt.

Voor wie?
Mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Locatie
Anke Marjolein, Lochem

Meer weten?
Wil je meer weten over wonen voor mensen met EMB? Neem dan contact op met het zorgloket.