Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen met niet-aangeboren hersenletsel

Met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) lukt het niet altijd om nog zelfstandig te wonen. Misschien heb je dag en nacht ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij het wassen, aankleden en eten. De Lichtenvoorde heeft in Lochem een woning speciaal voor mensen met NAH.

Hier kun je 24 uur per dag zorg en ondersteuning krijgen van medewerkers die speciaal getraind zijn in NAH-zorg. In de woning is altijd een verpleegkundige aanwezig.

De ruime woning is helemaal ingericht op mensen met NAH. Er zijn bijvoorbeeld geen drempels, en de deuren gaan automatisch open. Daardoor kun je overal makkelijk komen met een rolstoel of rollator. Je hebt een eigen kamer en badkamer. De woonkamer deel je met zes andere bewoners.

Er zijn allerlei slimme hulpmiddelen in huis om te zorgen dat je prettig kunt leven. Zo maak je de deur open met een afstandsbediening, en kun je via een polsbandje, trekkoord of grote knop in contact komen met de begeleiders. Met de afstandsbediening kun je ook de voordeur van het gebouw openen om bijvoorbeeld je visite binnen te laten. Er zijn veel mogelijkheden om de eigen regie zoveel mogelijk bij jezelf te houden. Zo kun je je leven zoveel mogelijk leiden zoals jij dat wilt.

V
oor wie?
Mensen met NAH. 

Locaties

In principe kun je op alle locaties voor volwassen wonen. We kijken altijd wat er mogelijk is en komen samen tot de beste plek. 

De volgende locaties zijn meer gericht op NAH:

Meer weten?
Wil je meer weten over wonen voor mensen met NAH? Neem dan contact op met het zorgloket.