Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen voor jongeren (18-23 jaar)

Als je 18 wordt begint je volwassen leven. Dan verandert er een hoop. Je wordt zelfstandiger en ontdekt nieuwe dingen, en misschien ga je al op jezelf wonen. De Lichtenvoorde biedt speciale ondersteuning aan jongeren van 18 tot 23 jaar.

Je kunt ondersteuning thuis krijgen of kamertraining, waarbij je leert om zelfstandig te wonen. Ook kun je terecht op een van onze locaties voor wonen met ondersteuning. Met jou en bijvoorbeeld je ouders bespreken we wat je wilt en wat je kunt.

Kamertraining
Zelfstandig gaan wonen is een grote stap. Je moet bijvoorbeeld opeens zelf je boodschappen doen en je kleren wassen. Met kamertraining bereiden wij je voor op zelfstandig wonen. Je woont op jezelf en krijgt een tijdje hulp bij het huishouden. Die hulp bouwen we steeds verder af. Uiteindelijk heb je echt je eigen plek.

Wonen met begeleiding

De Lichtenvoorde heeft verschillende woningen voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Alle woningen staan midden in de wijk. Hoeveel ondersteuning en begeleiding je krijgt, hangt af van jouw situatie. We kunnen je bijvoorbeeld ondersteunen om zelf het huishouden te doen. Of om contact te maken met buren, vrienden en familieleden. Wij helpen jou om stapje voor stapje zelfstandiger te worden.

Ook kijken we samen met jou naar je toekomst. Wat vind je leuk en waar ben je goed in? Misschien wil je graag werken of dagbesteding doen. En misschien wil je na een tijdje helemaal op jezelf wonen. Maar natuurlijk kun je ook langer bij De Lichtenvoorde blijven wonen. 

Voor wie?
Jongeren van 18 tot 23 met een (lichte) beperking en bijkomende problemen, zoals persoonlijkheidsproblemen.

Locaties
Schaepmanplein, Neede 
Aaltenseweg, Lichtenvoorde

Meer weten?
Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met het zorgloket.