Direct contact Telefoon (0544) 37 11 30
Tekstgrootte
Telefoon

Wonen voor ouderen

Ben je al wat ouder en heb je daardoor meer ondersteuning nodig? Ook dan kun je wonen bij De Lichtenvoorde. Het uitgangspunt is dat je kunt wonen waar je het liefst wilt. Dat kan op iedere locatie van De Lichtenvoorde zijn als deze locatie voor jou geschikt is.

Speciale woningen voor ouderen
Ook kun je in een van onze ouderenwoningen terecht. Deze woningen zijn speciaal ingericht voor oudere mensen. Er zijn in enkele woningen bijvoorbeeld geen drempels, en de deuren gaan automatisch open. Daardoor kun je overal makkelijk komen met een rolstoel of rollator. Verder kijken we wat je specifieke ondersteuningsvraag is. Technische hulpmiddelen kunnen er dan voor kunnen zorgen dat je meer regie over je eigen leven ervaart. Samen met je persoonlijk begeleider bespreek je deze wensen en mogelijkheden. We werken samen met meerdere specialisten die ons hierin kunnen adviseren.

Je deelt de woning met een aantal andere bewoners. In de woning kun je meestal samen iets doen zoals samen eten, koffie drinken, muziek maken of tv kijken. We kijken ook samen met jou of je nog werk kunt en wilt doen.

De begeleiders in deze woningen zijn speciaal opgeleid om ouderen te begeleiden. Ook werken ze structureel samen met de specialisten van team Zorgadvies en behandeling, zoals met een GZ-psycholoog of een orthopedagoog.

Voor wie?

Ouderen met een (lichte) beperking of problemen, zoals een verstandelijke beperking of persoonlijkheidsproblemen.

Locaties

In principe kun je op alle locaties voor volwassen wonen. We kijken altijd wat er mogelijk is en komen samen tot de beste plek. 

De volgende locaties zijn meer gericht op ouderen:

Meer weten?
Wil je meer weten over wonen voor ouderen? Neem dan contact op met het zorgloket.